Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Tradicionalne posne punjene paprike

Tradicionalne posne punjene paprike

MariaMaria
Početnik
519
Tradicionalne posne punjene paprike
Fotografije: marcheva14
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Usuđujemo se reći da su posne punjene paprike po ovom receptu svakako ukusnije od onih sa mesom"

Potrebni sastojci

  • paprika - 10 - 12 komada, zelena / crvena
  • pirinač - 1, 5 šolja
  • šargarepa - 2 komada, prosečna
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 - 3 komada, ili paradajz pire
  • peršun - 1/2 veze
  • aleva paprika - 1 kašičice
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Crni luk sitno iseckati, šargarepu narendati i dinstajte u dubokom tiganju ili šerpi sa otprilike 1 šoljicom ulja oko 10 minuta. Zatim dodajte oprani pirinač i dinstajte još 10 minuta.

Dodajte peršun i ostale začine, zatim rendani paradajz (paradajz pire). Ostavlja se na šporetu dok pirinač malo ne nabubri i upije sok od paradajza.

Zatim se očišćene paprike pune nadevom i ređaju u nauljeni pleh. Otvor se može posuti sa malo brašna ako je punjenje ređe. U šerpu sipajte toliko vode da pokrije 1/3 paprika.

Punjene paprike se peku bez poklopca u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, a u jednom trenutku je dobro da ih okrenete da se zapeku sa obe strane.

Isprobajte i naše recepte za paprike punjene jajima i sirom ili paprike punjene pasuljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: