Posne punjene paprike

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
102
705
05/08/2018
"Osećate li aromu ukusnog nadeva i omiljenih paprika, želite li da i u vašoj kuhinji tako miriše?"
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 895
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Spremanje nadeva: Luk i beli luk se iseku na sitno i zaprže se u malo ulja 5 minuta.

U njih se dodaju pečurke isečene na kocke, tikvica i narendana šargarepa. Začinjavaju se solju i biberom. Nakon 15-20 minuta se dodaje pirinač i dobro se promeša.

Kad postane prozračan, dodaju se 2 šolje vide i nadev se ostavlja na srednjoj vatri dok voda ne uvri. Na kraju se dodaju sitno isečena mirođija i peršun. Meša se dobro i sklanja se sa vatre.

Paprike se operu i iseku se tako da se dobije kapica. Pune se dobro nadevom i ređaju se uspravne u namazanu posudu za pečenje. Sipa se voda do polovine i peče se na 180 stepeni oko 1 sat.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar