Način pripreme
U posudu sipajte celu količinu mleka mleko zajedno sa kvascem, kašikom šećera i kašikom brašna.
Dobro promešati dok se ne dobije jednolična smesa. Pokrijte i ostavite da se aktivira oko 10-20 minuta.
U drugoj posudi umutite žumanca sa preostalom količinom šećera, vanilom i rendanom korom limuna.
U nekoliko navrata dodajte otopljeni maslac. Promešajte i pomešajte sa prosejanim brašnom.
Umesite meko testo, oblikujte ga u loptu i ostavite da naraste na toplom mestu.
Kada se udvostruči, podelite ga na dve loptice i svaku razvucite u pravougaonu koru.
Kore se premažu omekšalim kravljim maslacem i posipaju cimet šećerom. Umotaju se i seku na pužiće.
Pužići se poređaju u pleh obložen papirom za pečenje i ostave da se ponovo dižu.
Kada nabubre, premažu se umućenim belancetom i stavljaju da se peku u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Da bi pužići bili vazdušasti i mekani, u rernu se stavlja i metalna posuda sa vodom.
Milibrot pužići za Uskrs su gotovi.