Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Tost od avokada sa poširanim jajima i pršutom

Tost od avokada sa poširanim jajima i pršutom

Denis BiserovDenis Biserov
Početnik
18352
Tost od avokada sa poširanim jajima i pršutom
Fotografije: Denis Biserov
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
1
"Tost od avokada sa poširanim jajima i pršutom je pravi doručak za šampione!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • hleb - 2 kriške, velike
  • prošuto crudo - 30 g
  • Za zapršku
  • maslac - 10 g
  • maslinovo ulje - 5 ml
  • aleva paprika
  • Za gvakamole
  • paradajz - 1 komad (200 g)
  • beli luk - 1 čen
  • avokado - 1 komad
  • limeta - 1 komad
  • peršun - 1/4 veze
  • maslinovo ulje - 15 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo sa gvakamoleom - u blender stavimo avokado, beli luk, maslinovo ulje, so i peršun i mutimo dok ne postane glatki pire.

Nakon toga, oljuštimo paradajz i odstranimo mu semenke, pa ga isečemo na sitne kockice, dodamo u gvakamole, dobro promešamo i ostavimo u frižideru.

Sledeći korak je poširanje jaja – stavite vodu u lonac da provri, a kada provri dodajte so i sirće. Sada malo smanjimo temperaturu šporeta, jer se jaja pri padu temperature poširaju i voda ne treba da ključa.

Sada, jednom kašikom, dobro promešajte da napravite mali vrtlog i ubacite jaje tačno u sredinu. Možete da radite jaja jedno po jedno ili dva, ali ako vam nije važno kako izgledaju, možete da radite sva četiri odjednom oko 4-5 minuta u vodi.

Kada su jaja gotova, izvadite ih na papir ili cediljku da se dobro ocede. Sada uzimamo tiganj i pečemo hleb na laganoj vatri oko 1-2 minuta sa jedne strane. I pretposlednji korak je da se proprži malo maslaca sa alevom paprikom i malo maslinovog ulja da maslac ne zagori.

Radnja se odvija, ponovo na laganoj vatri oko 2 minuta, a prvo sipamo maslinovo ulje, zatim maslac i na kraju alevu papriku.

I sada smo pri kraju, ostalo je najbolje - uzmite tanjir i stavite kriške u njega, pa ih namažite avokadom (gvakamoleom), trebalo bi da bude debeo sloj.

Najlakše će vam biti viljuškom, pa stavite po dva jaja na krišku i prelijte maslacem i alevom paprikom.

Na kraju iskidajte pršutu na jaja. I to je sve, ako želite, možete pogledati video, tamo pokazujem i objašnjavam kako se sve dešava korak po korak.

Neka vam je prijatno sa mojim tostom od avokada sa poširanim jajima i pršutom :)

I prijatan dan!

Pogledajte još ideja za zdrave sendviče i saznajte da li je zapravo avokado štetan?

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: