bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Pastrmka sa belim vinom i maslacem u rerni

Pastrmka sa belim vinom i maslacem u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Početnik
947717k173
Pastrmka sa belim vinom i maslacem u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
04/06/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusna pastrmka u rerni - servirajte sa garnirungom po izboru"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Da bismo spremili pastrmku po ovom receptu, treba da odaberemo svežu i srednju pastrmku.

Riba ne treba da je bila dugo zamrznuta.

Očistimo od iznutrica i krljušti, operemo pod tekućom vodom.

Osušimo veoma dobro.

Ja odstranjujem glavu, repove i solim spolja i iznutra i posipam sa malo bibera.

Ostavljam tako bar jedan sat da se začini i osoli.

Nakon što istekne vreme, mažem je spolja maslinovim uljem i stavljam u stomačnu šupljinu nekoliko tankih kriški limuna.

U posudu za pečenje stavljamo papir za pečenje, koji namažemo i nakon toga stavljamo ribu.

Odozgo prelivamo belim vinom.

Preko svake pastrmke stavljamo po nekoliko parčića maslaca.

Stavljamo u rernu i pečemo ribu na 200 stepeni dok ne dobije zlatastu koricu.

Pastrmka sa belim vinom i maslacem u rerni je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: