Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana pita»Slana pita sa pečurkama i prazilukom

Slana pita sa pečurkama i prazilukom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5171712k
Slana pita sa pečurkama i prazilukom
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Slana pita sa pečurkama i prazilukom - sočna, ukusna, aromatična. Jednostavan recept, koji će vam postati omiljen!"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • brašno - 500 g
  • voda - 300 ml
  • suvi kvasac - 1, 5 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1, 5 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • za nadev
  • šampinjoni - 500 g
  • praziluk - 200 g
  • ulje - 3 kašike
  • kisela pavlaka - 100 g
  • suva mirođija - po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • žumance - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Od brašna, vode, ulja, šećera, soli i suvog kvasca umesite meko testo i ostavite ga na toplom mestu sat vremena (može i u mašini za hleb).

U međuvremenu pripremite nadev.

Praziluk operite i naseckajte i prodinstajte na zagrejanom ulju.

Dodajte seckane pečurke i kuvajte dok tečnost ne ispari.

Dodajte pavlaku i začinite solju, biberom i suvom mirođijom.

Testo podelite na 2 dela, raširite u kalupu i oblikujte stranice.

Rasporedite nadev i prekrijte ostatkom testa.

Premažite površinu žumancem i pecite slanu pitu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Slana pita sa pečurkama i prazilukom veoma je ukusna i podseća na pitu sa prazilukom.

Pročitajte još o tome šta kuvati sa prazilukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: