Način pripreme
Prazuluk isecite na kolutiće, mladi luk sitno, a treću vrstu luka na polumesece.
Papriku isecite na trakice.
Stavite ove proizvode zajedno sa opranim pečurkama u dubok tiganj sa masnoćom i pržite ih sa šećerom.
Sipajte unutra krem sir i kiselu pavlaku i izmešajte.
Isecite divlji beli luk, čenove i peršun sitno.
Dodajte ih u tiganj sa surimi štapićima, iseckanim na kolutiće.
Začinite solju nadev za slanu pitu.
Raširite lisnato testo u kalup za paj - isecite suvišni deo njega i stavite ga sa strane tepsije.
Unutra sipajte nadev.
Od ostalog testa isecite različite oblike i stavite ih odozgo.
Pospite vodom i makovim semenom i stavite ga da se peče dok ne bude gotovo.
Slana pita od lisnatog testa sa prazilukom i pečurkama je mnogo ukusna.