Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Pečeni file pastrmke sa hrskavom koricom

Pečeni file pastrmke sa hrskavom koricom

ažurirano:
JuliyaJuliya
Guru
5721962k
Pečeni file pastrmke sa hrskavom koricom
Fotografije: Juliya
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Pečeni file pastrmke sa hrskavom koricom je veoma ukusan i jednostavan za pripremu."

Potrebni sastojci

  • file pastrmke - 4 komada
  • limun - 1/2 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • parmezan - 4 kašike
  • prezle - 4 kašike
  • peršun - 2 kašike, svež
  • mirođija - 1 kašika, sveža
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Filete pastrmke operite i osušite kuhinjskim papirom.

Poprskajte ih maslinovim uljem i sokom od 1/2 limuna, začinite solju i biberom.

U posudi pomešajte prezle, parmezan, peršun i mirođiju.

Filete stavite u pleh obložen papirom za pečenje, odozgo rasporedite smesu i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20 minuta.

Pečeni file pastrmke sa hrskavom koricom je veoma ukusan i jednostavan za pripremu.

Pogledajte i ideje za pastrmku na roštilju i saznajte više o tome zašto je pastrmka korisna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: