Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni paradajz»Paradajz punjen zimskim salatama

Paradajz punjen zimskim salatama

Paradajz punjen zimskim salatama
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Kao predjelo za prazničnom trpezom poslužite punjeni paradajz sa zimskim salatama. Piće je domaća rakija."

Potrebni sastojci

  • paradajz - 12 komada
  • Za prvu salatu
  • tunjevina - 1/2 konzerve
  • crveni luk - 1 mala glavica
  • kapari - 1 kašika.
  • mirođija - 2 grančice
  • biber - 1/3 kašičice
  • krem sir - 70 g
  • Za drugu salatu
  • beli luk - 2 čena
  • kiseli krastavci - 5 komada
  • orasi - 1 kašika, seckani
  • krem sir - 70 g
  • mirođija - 2 grančice
  • maslinovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Za prvu zimsku salatu pomešajte tunjevinu iz konzerve, sitno seckani crveni luk, kapare, sitno seckanu mirođiju, maslinovo ulje, mleveni biber po ukusu i po potrebi posolite. Sve sastojke dobro promešajte i pripremite drugu salatu.

Izgnječite čen belog luka u posudi. Isecite kisele krastavce na male kockice. Dodajte mlevene orahe, krem sir, seckanu mirođiju i malo maslinovog ulja. Pomešajte sve proizvode.

Na dnu svakog paradajza napravite nekoliko dubokih rezova poput zvezde. Malo otvorite rezove i napunite paradajz pripremljenim salatama.

Paradajz punjen zimskim salatama servirajte kao predjelo za prazničnom trpezom. Piće je domaća rakija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: