Paradajz punjen bulgurom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67523
12/12/2018
"Lep, ukusan, koristan, zasićujući i neverovatan predlog za punjeni paradajz sa bulgurom, vidite ovde"
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano85
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U slanoj vodi kuvamo bulgur dok ne bude gotov (15-20 minuta), nakon toga ga procedimo i isplaknemo hladnom vodom.

Isečemo na sitno luk i peršun. Paradajz oblikujemo, odsecajući gornji deo (da se dobije poklopac), ostatak izdubimo pomoću kašičice tako da se dobije posudica.

Ne bacamo ništa od paradajza, to što smo izdubili isečemo na sitno i dodajemo u bulgur.

U posudi pomešamo bulgur, paradajz isečen na sitno, luk, peršun, prstohvat soli, prstohvat bibera i 2 kašike ulja.

Promešamo dobro i punimo paradajz, nakon čega stavljamo poklopčiće.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar