Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Kobasice»Domaća kobasica»Klasični domaći bahur (kobasica)

Klasični domaći bahur (kobasica)

Ivan ivanovIvan ivanov
Početnik
7245
Klasični domaći bahur (kobasica)3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
3
"Divan recept za bahur koji možemo samo preporučiti. Za veoma kratko vreme ćete imati odličan domaći bahur."

Potrebni sastojci

  • svinjska creva
  • bela svinjska džigerica - 500 g
  • svinjsko srce - 2 komada
  • svinjsko meso - 500 g
  • nana
  • so
  • pirinač - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Creva se vrlo dobro operu sodom bikarbonom i sirćetom.

Meso i iznutrice se iseku na sitne komade, a pluća se preliju vrelom vodom da se iz njih izvuče krv.

U ovu mešavinu dodajte začine i pirinač i dobro promešajte. Možete staviti začine koje volite - ja stavljam samo nannu i so.

Zatim počinje punjenje creva, ne puneći ih previše da ne bi pukla nakon što se pirinač skuva i nabubri. Nakon što se creva napune, probuše se iglom da ne popucaju tokom kuvanja.

Stave se u hladnu vodu i kuvaju oko dva sata.

Po želji možete ih staviti u mrežu da se lakše vade i da se ne iskidaju creva nakon što su već kuvana.

Dobija se prilično velika količina bahura. Podelim ih na dva-tri dela i zamrznem bahur sirov, a kad hoću, izvadim iz zamrzivača, odmrznem i skuvam.

Ako vam se dopada recept, isprobajte naše predloge za domaću pusku ili starac iz Banskog.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: