Način pripreme
Creva se vrlo dobro operu sodom bikarbonom i sirćetom.
Meso i iznutrice se iseku na sitne komade, a pluća se preliju vrelom vodom da se iz njih izvuče krv.
U ovu mešavinu dodajte začine i pirinač i dobro promešajte. Možete staviti začine koje volite - ja stavljam samo nannu i so.
Zatim počinje punjenje creva, ne puneći ih previše da ne bi pukla nakon što se pirinač skuva i nabubri. Nakon što se creva napune, probuše se iglom da ne popucaju tokom kuvanja.
Stave se u hladnu vodu i kuvaju oko dva sata.
Po želji možete ih staviti u mrežu da se lakše vade i da se ne iskidaju creva nakon što su već kuvana.
Dobija se prilično velika količina bahura. Podelim ih na dva-tri dela i zamrznem bahur sirov, a kad hoću, izvadim iz zamrzivača, odmrznem i skuvam.
Ako vam se dopada recept, isprobajte naše predloge za domaću pusku ili starac iz Banskog.