Način pripreme
Potopimo sočivo preko noći. Zatim ga dobro operemo pod tekućom vodom i prebacimo u blender.
Dodajte dve vrste sira, kokosovo ulje, prašak za pecivo, jaja, začine i sve ispasirajte dok ne postane glatka smesa.
Pripremamo pravougaoni kalup za hleb, obložimo ga papirom za pečenje i premažemo maslinovim uljem.
Smesu sipamo unutra, dobro poravnamo i posipamo semenkama po izboru.
Koristio sam oljuštene semenke suncokreta i mešavinu lanenog semena, susama i maka.
Dijetetski hleb pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotov.
Za mene je to trajalo oko 50 min.
U celoj vekni hleba od crvenog sočiva ima 130 g proteina, a dobar je kao beli hleb.
Uživajte u ovom mom keto hlebu!
Pogledajte i za šta je korisno crveno sočivo i obavezno isprobajte naše predloge za supu od crvenog sočiva.