Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Juneće šnicle u sosu od belog luka i kisele pavlake

Juneće šnicle u sosu od belog luka i kisele pavlake

IrenaIrena
Početnik
19529849
Juneće šnicle u sosu od belog luka i kisele pavlake
Fotografije: Irena
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
6
"Šnicle u sosu su klasik za svaku priliku!"

Potrebni sastojci

  • juneće šnicle - 1, 5 kg
  • kisela pavlaka - 150 ml
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • ulje - prema potrebi
  • so - po ukusu
  • začin - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • brašno - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Juneće meso iseći na tanke šnicle, posoliti ih i uvaljati u brašno. Zagrejati ulje i kratko zapeći šnicle sa obe strane.

Beli luk sitno iseći i kratko propržiti zajedno sa mesom. Naliti vodu tako da prekrije meso i začiniti i pobiberiti prema ukusu.

Dinstati dok meso ne omekšae, a po potrebi doliti vodu. Dodati kiselu pavlaku i krčkati dok se sos ne zgusne, pa poslužiti kao samostalno jelo ili uz prilog po želji.

Prijatno uz moje juneće šnicle u sosu od belog luka i kisele pavlake!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: