Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Brza predjela»Lignje u sosu od belog luka

Lignje u sosu od belog luka

Lignje u sosu od belog luka
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
1
"Da li ste pretpostavili da će se sos od belog luka toliko dobro uklopiti u tanjir sa lignjama"

Potrebni sastojci

  • lignje - 400 g
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - 1 mala vezica, svež
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • vinsko sirće - 1 - 2 supene kašike
  • šećer - 1/3 šolje
  • so - po ukusu
  • biber - mleveni, po ukusu
  • Za salamuru
  • so - 1/2 šolje
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • biber - 1 kašičica, u zrnu
  • začini za ribu - 1 supena kašika
  • voda - 1 l
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite lignje.

Pripremite salamuru: dodajte sve komponente salamure u ključalu vodu i prokuvajte na nekoliko minuta.

Skuvajte lignje u salamuri: ako su male - 10 sekundi od trenutka ključanja, ako su velike - 15 sekundi.

Za sos sitno iseckajte peršun, dodajte iseckani beli luk, sirće, so, šećer, crni biber i maslinovo ulje. U ovoj etapi probajte sos sa belim lukom i korigujte ga prema svom ukusu (neko voli kiseo, neko slađi itd.).

Izvadite gotove lignje iz salamure i isecite na prstenove ili trakice.

Kombinujte još tople lignje sa sosom i ostavite ih da se kuvaju još 20 minuta.

Predjelo lignje u sosu od belog luka je gotovo!

Brzo, jednostavno i ukusno!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: