Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Ravioli od spanaća i sira u sosu od belog luka

Ravioli od spanaća i sira u sosu od belog luka

Ravioli od spanaća i sira u sosu od belog luka
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
2
"Da li sada razumere zašto smo zakleti obožavaoci italijanske kuhinje"

Potrebni sastojci

  • za nadev
  • spanać - 400 g
  • sir - 300 g, beli
  • biber
  • za sos
  • maslinovo ulje
  • beli luk - 1 čen
  • origano - prstohvat, suv
  • za raviole
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 150 g
  • semolina - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od navedenih sastojaka za raviole. Uvijte u streč foliju i ostavite 30 minuta u frižideru.

U šerpi kuvajte spanać 5 minuta. Ostavite da se ohladi, ocedite i sitno iseckajte.

Pomešajte sa sirom, kojeg se izgnječili viljuškom. Stavite biber i promešajte.

Izvadite testo iz frižidera i podelite ga na tri lopte. Svaku provucite kroz mašinu za pastu do tećeg stepena. Isrcite na dva dela i pokrijte kalupom za raviole.

Prstima prtisnite svako gnezdo i napunite nadevom. Poklopite i isecite ivice. Kuvajte u posoljenoj vodi 4-5 minuta.

Za sos ugrejte nekoliko supenih kašika maslinovog ulja. Oljuštite, isecite i propržite beli luk. Dodajte prstohvat origana i sačekajte još minut.

Isključite ringlu i prelijte raviole, koje ste prethodno poređali na tanjir. Servirajte posute parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: