Bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Zapečeni škampi u sosu od belog luka

Zapečeni škampi u sosu od belog luka

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Zapečeni škampi u sosu od belog luka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
29/10/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Odaberite vino, zato što će škampi u sosu od belog luka biti gotovi tačno u 1900"

Potrebni sastojci

  • beli luk - 2 čena
  • škampi - 12 komada, veliki, neoljušteni, sveži
  • so
  • mirođija - 1 struk
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • bademi - 6 supenih kašika
  • peršun - 10 strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa ljuštenjem škampa, nemojte bacati glave. Ugrejte u tiganju 4 supene kašike maslinovog ulja i stavite glave da se prže i da puste sok. Možete ih pritisnuti kašikom.

Sklonite ostatke od glava, dodajte preostalo maslinovo ulje da dobijete više sosa. Dodajte rendani beli luk, propžite i dodajte so i mlevene bademe. Promešajte.

Skinite sa vatre, dodajte iseckanu mirođiju i peršun, lepo je da budu sveži. U škampe u sosu možete dodati sok od limuna.

Ugrejte roštilj na jaku temperaturu, pospite solju i maslinovim uljem da se škampi ne lepe. Pecite škampe sa obe strane kratko.

Prelijte sosom i servirajte zapečene škampe u sosu od belog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: