Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Snežne gurabije sa ratlukom

Snežne gurabije sa ratlukom

Snežne gurabije sa ratlukom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
30
"Snežne gurabije sa ratlukom se tope u ustima - napravite sebi duplu dozu - praznici su!"

Potrebni sastojci

  • svinjska mast - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • vanila - 1 komad
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • ratluk
  • šećer u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Merenje čašom od 150 ml.

U posudu dodajte brašno, vanilu, ulje, mast i kiselo mleko.

Umesite meko i lepljivo testo. Stavte ga u frižider na 30 minuta.

Naš ratluk isečemo na sitne komade.

Od testa se oblikuju loptice veličine oraha i u sredinu se stavlja ratluk.

Gurabije sa ratlukom poređamo na pleh obložen papirom za pečenje.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 25 minuta, ali svejedno pripazite na njih.

Još vruće uvaljajte gurabije u šećer u prahu i gotove su!

Snežne gurabije sa ratlukom se tope u ustima - napravite sebi duplu dozu - praznici su! :)

Pogledajte i kako da napravite praznične bele kolače ili tradicionalne jermenske kolače.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: