Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Zelena pita sa spanaćem, blitvom i sirom

Zelena pita sa spanaćem, blitvom i sirom

Svetlana StoyanovaSvetlana Stoyanova
Početnik
333
Zelena pita sa spanaćem, blitvom i sirom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
10
"Zelena pita sa spanaćem i blitvom je toliko zelena i hrskava da je možete napraviti i za druge kod kuće."

Potrebni sastojci

  • tanke kore za pitu - 6 komada
  • spanać, blitva - 300 g
  • beli sir - 100 g
  • orasi - 40 g (po želji)
  • jaja - 1 komad
  • suncokretovo ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operem listove i ocedim vodu u centrifugi za povrće. U posudi ih iskidam na krupno, dodam sir, orahe, jaje i 2 kašike ulja.

Dno male posude za pečenje poprskam uljem. Raširim 1 koru, poprskam uljem, pa stavim drugu koru. Polovinu fila ravnomerno rasporedim.

Ponavljam sa dve nauljene kore i drugom polovinom fila. Završim sa poslednja 2 sloja kora, prskajući uljem odozgo.

Pošto listovi nisu prethodno kuvani na pari, ova pita od spanaća se peče sporije od drugih.

Stavim prazan pleh ispod gornje rešetke rerne i zagrejem na 180 stepeni.

Stavim pitu na sredinu rerne i pečem bez ventilatora oko 15 minuta.

Zatim sklonim prazni pleh i pečem dok gornje kore zelene pite od spanaća, blitve i sira ne porumene.

Pogledajte i kako se pravi preliv za pitu i koliko dugo treba da se peče domaća pita.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: