Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni luk»Punjeni luk Bolonjeze

Punjeni luk Bolonjeze

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4771492k
Punjeni luk Bolonjeze
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
2
"Punjeni luk Bolonjeze - uživajte u svom omiljenom ukusu u dijetalnijoj verziji. Zanimljiv i drugačiji recept za korišćenje preostalog luka."

Potrebni sastojci

  • luk - 4 komada
  • mleveno meso - 350 g
  • šargarepa - 1 komad
  • fida - 2/3 šolje
  • vegeta - 1 kašika
  • paradajz pire - 1 kašika
  • paradajz - 2 komada
  • beli luk - 1/2 kašičice u prahu
  • biber - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 2/3 kašičice
  • maslinovo ulje - 2 - 3 kašike
  • parmezan - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odsecite oba kraja glavica luka i oljuštite ih.

Napravite rez po sredini nožem i kuvajte ih u ključaloj vodi 15-20 minuta dok ne omekšaju.

Stavite kuvani luk u hladnu vodu i pažljivo odvojite svaki list.

Da biste pripremili nadev za luk, pomešajte sve sastojke u posudi.

Stavite 1 kašiku smese u listove crnog luka i umotajte ih.

Čvrsto ih poređajte u pleh.

Sipajte Bolonjeze sos od paradajz pirea, bosiljka, maslinovog ulja, 400 ml vode i soli. Pokrijte pleh folijom i pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.

Zatim skinite foliju, pospite parmezanom i pecite još 20 minuta dok ne porumeni.

Punjeni luk Bolonjeze - uživajte u svom omiljenom ukusu u dijetalnijoj verziji. Zanimljiv i drugačiji recept sa lukom za korišćenje preostalog luka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: