Način pripreme
Odsecite oba kraja glavica luka i oljuštite ih.
Napravite rez po sredini nožem i kuvajte ih u ključaloj vodi 15-20 minuta dok ne omekšaju.
Stavite kuvani luk u hladnu vodu i pažljivo odvojite svaki list.
Da biste pripremili nadev za luk, pomešajte sve sastojke u posudi.
Stavite 1 kašiku smese u listove crnog luka i umotajte ih.
Čvrsto ih poređajte u pleh.
Sipajte Bolonjeze sos od paradajz pirea, bosiljka, maslinovog ulja, 400 ml vode i soli. Pokrijte pleh folijom i pecite 45 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni.
Zatim skinite foliju, pospite parmezanom i pecite još 20 minuta dok ne porumeni.
Punjeni luk Bolonjeze - uživajte u svom omiljenom ukusu u dijetalnijoj verziji. Zanimljiv i drugačiji recept sa lukom za korišćenje preostalog luka.