Način pripreme
Uzimamo lososa, uvaljamo ga u brašno i pržimo na ulju skoro dok ne bude kuvan sa polovinom sitno iseckanog belog luka.
Izvadite ga iz tiganja i dodajte bujon od povrća rastvoren u 250 ml vode, zajedno sa senfom i preostalim belim lukom. Dobro promešajte dok se senf ne rastvori, a zatim dodajte sok od limuna.
Pustite da bujon provri i dodajte pavlaku sa biberom i solju.
Kada počne da se zgušnjava, dodajte losos zajedno sa peršunom i ostavite na laganoj vatri oko 5 minuta da dobijete lep krem. tj. da se dodatno zgusne.
Zatim to izvadite iz tiganja, poslužite i po želji pospite sa još peršuna.
P.S. Lično, kao ljubitelj ljutog sosa, u pavlaku dodajem malo ljutog sosa uz biber i so, ali ovo je svakako po želji.
Nadam se da ćete uživati u ovom lososu sa sosom od limuna i pavlake i ako odlučite da ga kuvate, ostavite fotografiju krajnjeg rezultata.
Prijatno!
Pogledajte i kako da skinete kožu sa lososa, ali i da li je štetno kombinovanje lososa sa mlekom.