Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Losos sa sosom od limuna i pavlake

Losos sa sosom od limuna i pavlake

Georgi MarinovGeorgi Marinov
Početnik
4
Losos sa sosom od limuna i pavlake
Fotografije: Georgi Marinov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Nadam se da ćete uživati u ovom lososu sa sosom od limuna i pavlake i ako odlučite da ga kuvate, ostavite fotografiju krajnjeg rezultata."

Potrebni sastojci

  • losos - 400 g
  • maslac - 20 g
  • brašno - 50 g
  • pavlaka - 200 ml
  • senf - 1 kašičica
  • beli luk - 1 čen
  • bujon od povrća - 1 kocka
  • pavlaka - 200 ml
  • peršun - po ukusu
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • limun - 1 komad, mali
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo lososa, uvaljamo ga u brašno i pržimo na ulju skoro dok ne bude kuvan sa polovinom sitno iseckanog belog luka.

Izvadite ga iz tiganja i dodajte bujon od povrća rastvoren u 250 ml vode, zajedno sa senfom i preostalim belim lukom. Dobro promešajte dok se senf ne rastvori, a zatim dodajte sok od limuna.

Pustite da bujon provri i dodajte pavlaku sa biberom i solju.

Kada počne da se zgušnjava, dodajte losos zajedno sa peršunom i ostavite na laganoj vatri oko 5 minuta da dobijete lep krem. tj. da se dodatno zgusne.

Zatim to izvadite iz tiganja, poslužite i po želji pospite sa još peršuna.

P.S. Lično, kao ljubitelj ljutog sosa, u pavlaku dodajem malo ljutog sosa uz biber i so, ali ovo je svakako po želji.

Nadam se da ćete uživati u ovom lososu sa sosom od limuna i pavlake i ako odlučite da ga kuvate, ostavite fotografiju krajnjeg rezultata.

Prijatno!

Pogledajte i kako da skinete kožu sa lososa, ali i da li je štetno kombinovanje lososa sa mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: