Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Milibrot»Uskršnji kolač sa kandiranim korama pomorandže

Uskršnji kolač sa kandiranim korama pomorandže

Galya NikolovaGalya Nikolova
Kuvar
10530577
Uskršnji kolač sa kandiranim korama pomorandže
Fotografije: Galya Nikolova
2 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
8
"Za Uskrs smo sačuvali najukusniji uskršnji kolač - neodoljive arome i sa kandiranim korama pomorandže."

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 3 komada
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
  • šećer - 140 g
  • sveže mleko - 180 ml
  • kvasac - 1 komad, suvi (7 g)
  • maslac - 50 g
  • ulje - 1 kašika
  • kandirane kore pomorandže
  • za premazivanje
  • žumanca - 1 komad
  • ulje - 0, 5 kašičice
  • sveže mleko - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Sve proizvode stavljam u pekaru (aparat za pečenje hleba, osim kandiranih kora pomorandže) - na program mešenje. Kada je testo gotovo, razvucite ga u tanak pravougaonik debljine 4mm.

Obilno pospite kandiranim korama pomorandže i uvijte u rolat koji možete isplesti ili uviti kao konopac i namotati u puža.

Kada je uskršnji kolač oblikovan, stavite ga u posudu za pečenje premazanu maslacem ili obloženu papirom za pečenje i ostavite ga da naraste.

Već narasli uskršnji kolač premažem umućenim žumancetom pomešanim sa malo ulja i sa 2-3 kapi svežeg mleka, pa posipam šećerom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 30 minuta ili dok ne bude gotov.

Ostavite da se kratko ohladi na rešetki, a zatim ga izvadite iz kalupa.

Probajte uskršnji kolač Vanje Đorđević i saznajte kako da napravite uskršnji kolač bez mešenja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: