Način pripreme
Sve proizvode stavljam u pekaru (aparat za pečenje hleba, osim kandiranih kora pomorandže) - na program mešenje. Kada je testo gotovo, razvucite ga u tanak pravougaonik debljine 4mm.
Obilno pospite kandiranim korama pomorandže i uvijte u rolat koji možete isplesti ili uviti kao konopac i namotati u puža.
Kada je uskršnji kolač oblikovan, stavite ga u posudu za pečenje premazanu maslacem ili obloženu papirom za pečenje i ostavite ga da naraste.
Već narasli uskršnji kolač premažem umućenim žumancetom pomešanim sa malo ulja i sa 2-3 kapi svežeg mleka, pa posipam šećerom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni 30 minuta ili dok ne bude gotov.
Ostavite da se kratko ohladi na rešetki, a zatim ga izvadite iz kalupa.
Probajte uskršnji kolač Vanje Đorđević i saznajte kako da napravite uskršnji kolač bez mešenja.