Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Rol-viršle»Moje bogate kifle sa viršlama

Moje bogate kifle sa viršlama

VanyaVanya
Početnik
30646
Moje bogate kifle sa viršlama3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Više maslaca iznutra i na vrhu čini kifle sa viršlama mekšim i ukusnijim."

Potrebni sastojci

  • O testu
  • jaja - 3 komada (jedino žumance za premazivanje)
  • sveže mleko - 200 ml, toplo
  • voda - 150 ml, topla
  • ulje - 150 ml
  • kvasac - 1 pakovanje, suvi
  • šećer - 1 1/2 kašika
  • so - 1 kašika
  • brašno - oko 700 g
  • Za nadev
  • viršle - 6 komada
  • kiseli krastavci - 6 komada
  • kačkavalj - 300 g
  • ljutenica
  • maslac - 150 g za premazivanje
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih proizvoda umesit meko testo i ostavite ga da naraste 45 minuta.

Podelite testo na 6 loptica, a svaku lopticu razvijte oklagijom u elipsu. Premažite je maslacem i ljutenicom.

Na jedan kraj stavite parče viršle, kiseli krastavčić isečen na trakice i kačkavalj.

Preklopite sa obe strane i uvijte u rolat. Premažite žumancem + 2 kašike svežeg mleka. Na vrh stavite nekoliko komadića maslaca i pospite čubrom.

Ostavite još 20 minuta. Pecite kifle sa viršlama na 180 stepeni dok ne budu gotove.

Više maslaca iznutra i na vrhu čini bogate kifle sa viršlama mekšim i ukusnijim.

Bon Apeti!

Pogledajte još o tome kako da uvijete kifle sa viršlama. Da biste mogli češće da pripremate tako ukusne kiflice za dorušak, saznajte da li možete da zamrznete kifle sa viršlama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: