Način pripreme
Od navedenih proizvoda umesit meko testo i ostavite ga da naraste 45 minuta.
Podelite testo na 6 loptica, a svaku lopticu razvijte oklagijom u elipsu. Premažite je maslacem i ljutenicom.
Na jedan kraj stavite parče viršle, kiseli krastavčić isečen na trakice i kačkavalj.
Preklopite sa obe strane i uvijte u rolat. Premažite žumancem + 2 kašike svežeg mleka. Na vrh stavite nekoliko komadića maslaca i pospite čubrom.
Ostavite još 20 minuta. Pecite kifle sa viršlama na 180 stepeni dok ne budu gotove.
Više maslaca iznutra i na vrhu čini bogate kifle sa viršlama mekšim i ukusnijim.
Bon Apeti!
Pogledajte još o tome kako da uvijete kifle sa viršlama. Da biste mogli češće da pripremate tako ukusne kiflice za dorušak, saznajte da li možete da zamrznete kifle sa viršlama.