Način pripreme
Kore za oblande izmrvite u posudu. Tečnu čokoladu lagano zagrejte, možete u mikrotalasnoj pećnici, na minut. Pomešajte kore i čokoladu.
Pokrijte odgovarajuću okruglu posudu prozirnom folijom sa svih strana, ostavljajući malo folije da viri. Zidovi posude se prekrivaju mešavinom čokolade i kora za oblande.
Dobro pritisnite, pokrivajući i dno. Ostavite u frižideru ili zamrzivaču na kratko, oko pola sata, da se stegne.
Za to vreme pripremite krem od vanile prema uputstvu na pakovanju. Koristio sam krem dr Oetkera. Prokuvajte krem od vanile i dok je još vreo dodajte nabubreni želatin, prethodno rastvoren u 50 ml vode. Može se raditi i bez kuvanja.
Zatim želatin treba rastopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici, pazeći da ne proključa. Zatim ga dodajte u krem i promešajte.
Izvadimo posudu iz zamrzivača i napunimo je kremom, dodajući seckane mandarine za svežinu. Okrećemo posudu.
Ukrasite okruglim bombonama za kićanku i kokosovim brašnom. Čokoladna torta sa kićankama je veoma ukusna.