Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tart»Torta sa bundevom

Torta sa bundevom

Simeon Hristov KanevSimeon Hristov Kanev
Šegrt
45915210
Torta sa bundevom
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 5
13/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Koliko veliko parče da vam odsečemo od ove ukusne torte sa bundevom?"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 300 g
  • brašno - 250 g
  • bademi - 50 g
  • maslac - 150 g
  • šećer - 180 g
  • jaja - 5 komada
  • kiselo mleko - 1 supena kašika, puna
  • pavlaka - 100 g
  • soda - 1/2 kašičice
  • suvo voće - 70 g, miks
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

Bademe očistimo od ljuske i sameljemo u blenderu na prah, pomešamo ih sa brašnom, sodom, 80 g šećera, kiselo mleko, maslac, isečen na komade i 3 žumanca.

Zamesimo meko testo i ostavljamo na jedan sat u frižideru.

Za to vreme isečemo bundevu na komade i skuvamo. Nakon toga ocedimo i dodajemo u posudu u kojoj su umućena dva jajeta sa preostalih 100 g šećera, pavlakom i cimetom.

Na kraju dodajemo voće, prethodno potopljeno u malo likera - ja sam lično izabrala 50 g suvog grožđa i po 10 g borovnica, godži bobica i avdike.

Odvojimo mali deo testa za dekoraciju odozgo, a preostalo razvučemo na debeo list i posle pažljivo pokrivamo dno i ivice posude sa talasastim ivicama.

Smesu od bundeve sipamo odozgo, ukrasimo tankim trakicama i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni - može i sa ventilatorom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: