Torta sa tikvom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3692k233
Torta sa tikvom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 5
17/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Jednan od razloga da se svake godine snabdemo tikvom je upravo ova aromatična torta sa tikvom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 150 g
  • ulje - 100 ml
  • brašno - 260 g
  • kakao - 1 kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • tikva - 250 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • glazura - bela, dr Oetker
  • čokoladne mrvice
  • boja za kolače - narandžasta
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte im ulje u tankom mlazu. Nakon toga dodajte prosejano brašno, cimet, kakao i prašak za pecivo.

Na kraju dodajte narendanu tikvu i promešajte pažljivo. U pravougaoni kalup stavite papir za pečenje.

Sipajte smesu u njega i pospite čokoladnim mrvicama. Pecite na 180 stepeni 40 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

Pripremite glazuru prema uputstvu. Podeleite je na dva dela, a jedan obojite u narandžasto. Pomoću šprica dekorišite tortu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: