Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Pogača sa sodom»Mala pogača sa sodom i tri vrste brašna

Mala pogača sa sodom i tri vrste brašna

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Mala pogača sa sodom i tri vrste brašna
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Nakon pečenja, pokrijte pogaču sa sodom krpom na nekoliko minuta, a zatim možete da uživate u njoj."

Potrebni sastojci

  • belo brašno - 100 g + 40 g za dodatno mešenje
  • integralno brašno - 100 g
  • kukuruzno brašno - 100 g
  • ajran - 250 ml, gusti
  • so - 1 kašičica
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Danas vam nudim brzu i veoma ukusnu pogaču sa sodom sa tri vrste brašna.

Prosejte tri vrste brašna (po 100 g svake vrste) u posudu i dodajte im so.

Promešajte i formirajte udubljenje u koje sipajte ajran, sodu i ulje.

Sve mešajte drvenom kašikom dok ne dobijete veoma gusto lepljivo testo.

Pospite preostalo brašno po tezgi i kratko mesite dok ne prestane da se lepi.

Gotovo testo formirati u kuglu i staviti u pleh (24 cm) obložen papirom za pečenje.

Rukom razvucite testo i pospite ga sa malo brašna.

Kućnim makazama napravite rezove po ivici testa da soda pogača ne bi pucala tokom pečenja.

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite soda pogaču oko 25 minuta.

Proverite spremnost drvenim štapićem, čim izađe suv, vaš hleb je gotov.

Nakon pečenja, pokrijte pogaču sa sodom krpom na nekoliko minuta, a zatim možete da uživate u njoj.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: