Način pripreme
Umutite jaja i šećer u posudi. Dodajte sveže mleko i ulje i nastavite da mutite.
Prosejte brašno sa sodom bikarbonom i dodajte ga ostalim sastojcima u nekoliko serija. Umesite meko testo koje se ne lepi. Od testa se formira loptica, koja se ostavi da odstoji 20 minuta. Lopta se zatim deli na 4 ili 5 loptica. Svaka loptica se razvije u koru prečnika 24 cm.
Pecite kore oko 5-6 minuta ili dok ne porumene u rerni zagrejanoj na 170 stepeni. Dobijaju se tvrde kore nalik na keks. Dok se hlade pripremite krem za tortu.
Zagrejte mleko sa polovinom šećera na šporetu, ali nemojte da proključa.
U posudi umutite žumanca sa preostalim šećerom i vanilom. Dodajte brašno i ponovo promešajte smesu. Neprekidno mešajući u mlazu sipajte toplo mleko, pa vratite krem na vatru. Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Na kraju dodajte komadić maslaca. Često mešajte krem da ne bi zagoreo.
Seoska torta se sklapa tako što se između svake kore stavlja topli krem. Premažite kremom na vrhu i sa strane. Cela praznična torta je posuta mlevenim orasima.
Kada je praznična seoska torta gotova, ostavite je da odstoji u frižideru jedan dan. Za to vreme kore će upiti krem i omekšati.
Bon apeti!
Pogledajte još atraktivnih ideja za novogodišnje deserte i novogodišnje torte.