Način pripreme
Ugrejte sač na srednje visoku temperaturu.
Namažite sa susamovim uljem ili biljnim maslacem da se ne zalepe sastojci.
Isecite pileći file na male komade. Pomešajte piletinu sa 1 supenom kašikom soja sosa, medom i đumbirom.
Ostavite meso da se marinira ok o10-15 minuta.
Nakon mariniranja piletine sledi priprema.
Zapecite piletinu na saču dok ne postane zlatna i heskava, oko 5 minuta.
Izvadite i ostavite sa strane.
Dodajte malo masnoće ako je potrebno i stavite paprike, šargarepu i tikvice na sač.
Kuvajte nekoliko minuta dok ne omekša povrće, ali da ostane hrskavo.
Dodajte pečurke i beli luk i kuvajte još 2-3 minuta.
Dodajte jabuke, prethodno isecite na kriške, u povrće i kuvajte još 3 minuta dok ne počnu da se karamelizuju.
Vratite piletinu u povrće na sač. Dodajte preostali soja sos, so i biber po ukusu. Promešajte dobro da se pomešaju mirisi.
Pospite svežim peršunom ili korijanderom i servirajte jelo direktno iz sača dok je toplo.
Ovaj recept, za aromatičnu piletinu sa jabukama i kineskim šampinjonima na saču, je šaren, aromatičan i pun ukusa koji će obradovati sve za stolom! Podseća na piletinu na kineski način.