Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Aromatična piletina sa jabukama i kineskim pečurkama na saču

Aromatična piletina sa jabukama i kineskim pečurkama na saču

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
11723752
Aromatična piletina sa jabukama i kineskim pečurkama na saču2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Ovaj recept je šaren, aromatičan i pun ukusa koji će obradovati sve za stolom!"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • crvene paprike - 1 komad
  • zelene paprike - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • tikvice - 1 komad
  • jabuke - 1 komad
  • kineski šampinjoni - 100 g
  • beli luk - 3 čena
  • soja sos - 2 supene kašike
  • med - 1 supena kašika
  • susamovo ulje - 1 kašičica
  • sveži đumbir - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • korijander - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte sač na srednje visoku temperaturu.

Namažite sa susamovim uljem ili biljnim maslacem da se ne zalepe sastojci.

Isecite pileći file na male komade. Pomešajte piletinu sa 1 supenom kašikom soja sosa, medom i đumbirom.

Ostavite meso da se marinira ok o10-15 minuta.

Nakon mariniranja piletine sledi priprema.

Zapecite piletinu na saču dok ne postane zlatna i heskava, oko 5 minuta.

Izvadite i ostavite sa strane.

Dodajte malo masnoće ako je potrebno i stavite paprike, šargarepu i tikvice na sač.

Kuvajte nekoliko minuta dok ne omekša povrće, ali da ostane hrskavo.

Dodajte pečurke i beli luk i kuvajte još 2-3 minuta.

Dodajte jabuke, prethodno isecite na kriške, u povrće i kuvajte još 3 minuta dok ne počnu da se karamelizuju.

Vratite piletinu u povrće na sač. Dodajte preostali soja sos, so i biber po ukusu. Promešajte dobro da se pomešaju mirisi.

Pospite svežim peršunom ili korijanderom i servirajte jelo direktno iz sača dok je toplo.

Ovaj recept, za aromatičnu piletinu sa jabukama i kineskim šampinjonima na saču, je šaren, aromatičan i pun ukusa koji će obradovati sve za stolom! Podseća na piletinu na kineski način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: