Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pašteta»Mus od lososa

Mus od lososa

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
455146957
Mus od lososa2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Mus od lososa za posebne prilike i goste!"

Potrebni sastojci

  • dimljeni losos - 350 g
  • želatin - 1 pakovanje
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • pavlaka - 250 ml, za kuvanje
  • peršun - 1/2 veze
  • maslinovo ulje - za premazivanje
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite želatin u hladnu vodu.

Pripremite 6 posuda ili kalupa za krem karamel i premažite ih iznutra maslinovim uljem.

U blender stavite 1 kašičicu soka od limuna. Pomešajte sok sa 300 g lososa i napravite pire.

Želatin natopljen vodom iscedite i istopite na vatri.

Dodajte ga u pasirani losos. Dodajte biber i so i pavlaku.

Nastavljamo da mutimo dok se ne dobije kremasta konzistencija.

Sipajte mus u kalupe i ostavite u frižideru 3-4 sata.

Prilikom serviranja posude nakratko umočite u vrelu vodu i nožem odvojite mus.

Ukrasite preostalim komadima lososa.

Takođe pogledajte koji začini idu uz losos i naučite kako da marinirate losos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: