Priprema ribe je jedan od izazova savremenog kulinarstva. Meso ribe se bitno razlikuje od drugih vrsta mesa, ne samo kao struktura i kao kvalitet, već i prema svojim zahtevima za mariniranje i pripremu.
Tipičan primer ove tvrdnje je losos, čije nežno meso nema potrebu niti od duže obrade niti od previše začina.
Najbolji začini za lososa su u stvari klasičan miks od soli, crnog i belog bibera. Možete da eksperimentišete miksom od belog, crnog, roze i zelenog bibera. Meso lososa će biti još mekše i aromatičnije, ako ga neposredno pre termičke obrade poprskate sokom od limuna.
Oni koji su u dubini duše eksperimentatori i ne plaše se smelih i nestandardnih kombinacija, mogu da začine filet lososa sa ruzmarinom.
Možete da eksperimentišete i sa bosiljkom, korijanderom i piskavicom, ali treba da se ne slažu baš svi začini za ribu sa delikatnim ukusom i delikatnijom aromom lososa.
A koje začine ćete upotrebiti da začinite vaš aromatični losos u rerni ili supu od lososa saznaćete ako posetite našu stranicu.
Pogledajte takođe kako se marinira losos i kako da sklonite kožu sa velikog parčeta lososa.
Komentari