Način pripreme
Prvo napravite voćni žele, tako što ćete za taj cilj staviti voće, šećer i nekoliko kašika vode u kaserolu na ringlu. Čim uzavri, dodajte i krišku limuna. Kuvajte 5 minuta.
Namočnite 2 lista želatina u hladnoj vodi na 10 minuta. Nakon toga ocedite i dodajte u voćnu smesu koja treba da bude vruća.
Pokrijte 2 kalupa u obliku srca streč folijom i rasporedite u njima voćnu smesu. Nakon čega stavite u frižider na sat vremena.
Nakon toga pripremite smesu za koru.
Dodajte u sveže mleko kašičicu sveže ceđenog limunovog soka i ostavite da odstoji nekoliko minuta.
Umutite jaje, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli mikserom dok se ne dobije vazdušasta smesa.
Redosledom dodajte sveže mleko, ulje i espreso.
Pomešajte sodu i sirće i čim se aktivira dodajte i njih.
Dodajte boju dok se ne dobije željena nijansa.
Prosejte suve sastojke (brašno, kakao i prašak za pecivo) i dodajte ih u delovima, mešajući špatulom.
Kalup za pečenje (24-26 cm) obložite papirom i sipajte smesu za koru u njega.
Stavite da se peče u prathodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni na otprilike 25 minuta dok čačkalica ne bude suva.
Gotovu koru izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki.
Kada se kora u potpunosti ohladi, isecite 4 srca koristeći šablon.
Pripremite krem za Crveni somot. U posudi pomešajte krem sir, maskarpone i šećer i mutite kratko koliko je potrebno da se pomešaju.
U drugoj posudi umutite pavlaku da se dobiju mekani vrhovi. Dodajte u pavlaku mlečnu smesu i mutite mikserom.
Stavite krem u špric i možete sastaviti mini torte.
Stavite jedno od isečenih srca na odgovarajući tanjir i odozgo špricajte krem. Na krem stavite voćni žele i ponovo pokrijte kremom. Završite sa još jednom korom i kremom.
Na isti način napravite i drugu mini tortu srce Crveni somot.
Za dekoraciju sam isekla po jedno malo srce od isečaka,
Pogledajte još kako se muti vazušasta pavlaka, takođe pročitajte uzbudljivu priču o torti Crveni somot.