Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Mini torta»Mini torte srca Crveni somot

Mini torte srca Crveni somot

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7962535k
Mini torte srca Crveni somot
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Objašnjenje u slatkoj ljubavi od pavlake - mini torte-srca Crveni somot."

Potrebni sastojci

  • ZA KORU
  • jaja - 1 komada
  • šećer - 1 šolja
  • vanilin šećer - 10 g
  • so - prstohvat
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje
  • sok od limuna - 1 kašičica
  • kafa - 1/4 šolje, espreso
  • brašno - 1 šolja
  • kakao - 2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • sirće - 1 kašičica
  • crvena gel boja
  • KREM
  • krem sir - 150 g
  • maskarpone - 100 g
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • pavlaka - 150 ml
  • VOĆNI ŽELE
  • šumsko voće - 200 g
  • šećer - 3 supene kašike
  • limun - kriška
  • želatin - 2 lista
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite voćni žele, tako što ćete za taj cilj staviti voće, šećer i nekoliko kašika vode u kaserolu na ringlu. Čim uzavri, dodajte i krišku limuna. Kuvajte 5 minuta.

Namočnite 2 lista želatina u hladnoj vodi na 10 minuta. Nakon toga ocedite i dodajte u voćnu smesu koja treba da bude vruća.

Pokrijte 2 kalupa u obliku srca streč folijom i rasporedite u njima voćnu smesu. Nakon čega stavite u frižider na sat vremena.

Nakon toga pripremite smesu za koru.

Dodajte u sveže mleko kašičicu sveže ceđenog limunovog soka i ostavite da odstoji nekoliko minuta.

Umutite jaje, šećer, vanilin šećer i prstohvat soli mikserom dok se ne dobije vazdušasta smesa.

Redosledom dodajte sveže mleko, ulje i espreso.

Pomešajte sodu i sirće i čim se aktivira dodajte i njih.

Dodajte boju dok se ne dobije željena nijansa.

Prosejte suve sastojke (brašno, kakao i prašak za pecivo) i dodajte ih u delovima, mešajući špatulom.

Kalup za pečenje (24-26 cm) obložite papirom i sipajte smesu za koru u njega.

Stavite da se peče u prathodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni na otprilike 25 minuta dok čačkalica ne bude suva.

Gotovu koru izvadite iz kalupa i ohladite na rešetki.

Kada se kora u potpunosti ohladi, isecite 4 srca koristeći šablon.

Pripremite krem za Crveni somot. U posudi pomešajte krem sir, maskarpone i šećer i mutite kratko koliko je potrebno da se pomešaju.

U drugoj posudi umutite pavlaku da se dobiju mekani vrhovi. Dodajte u pavlaku mlečnu smesu i mutite mikserom.

Stavite krem u špric i možete sastaviti mini torte.

Stavite jedno od isečenih srca na odgovarajući tanjir i odozgo špricajte krem. Na krem stavite voćni žele i ponovo pokrijte kremom. Završite sa još jednom korom i kremom.

Na isti način napravite i drugu mini tortu srce Crveni somot.

Za dekoraciju sam isekla po jedno malo srce od isečaka,

Pogledajte još kako se muti vazušasta pavlaka, takođe pročitajte uzbudljivu priču o torti Crveni somot.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: