Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Kažun pasta - jednostavna testenina za svakog

Kažun pasta - jednostavna testenina za svakog

Ivan PaunovIvan Paunov
Pomoćnik kuvara
7616153
Kažun pasta - jednostavna testenina za svakog
Fotografije: Ivan Paunov
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Kažun pasta - jednostavna testenina za svakog i u potpunosti je veganska."

Potrebni sastojci

  • luk u prahu - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • so
  • kokosovo mleko - 200 ml, bez šećera
  • testenina - 400 g, pene je sjajna opcija
  • zamena za sir - 50 g (ljuspice od kvasca)
  • maslinovo ulje - za zapržavanje
  • peršun - svež
  • čeri paradajz - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo testeninu al dente. Paprike naseckamo na ivice i zapržimo ih na maslinovom ulju.

Prepolovimo čeri paradajz i dodajemo ga u paradajz, kada malo omekšaju začinjavamo suvim začinima.

Zalivamo sa malo vode od skuvane testenine i kokosovog mleka.

Kada se redukuje na 10 minuta, dodajemo i zamenu za sir, koji će dodati kremastu konzistenciju i laganu aromu morskih plodova.

Prezentujemo je u dubokom tanjiru posipajući sa još zamene za sir i svežeg peršuna.

Neka vam je slatko sa ovom veganskom Kažun pastom.

Pogledajte još ukusnih ideja za testeninu sa paradajzom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: