Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Jednostavna testenina sa sirom

Jednostavna testenina sa sirom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8232743k275
Jednostavna testenina sa sirom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
23/09/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Jedan od najukusnijih načina za spremanje testenine Savršen rezultat i malo truda - zaljubićete se u ove makarone u rerni"

Potrebni sastojci

  • čeri paradajz - 3 šolje
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike + 1 supena kašika, da pospete sir
  • crni biber - 1/4 kašičice
  • feta sir - 200 g (ili bugarski tvrdi sir)
  • testenina - 300 g
  • beli luk - 3 čena
  • peršun - ili bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Čeri paradajz se opere i stavlja u posudu za pečenje. Odozgo se zaliva maslinovim uljem, dodaju se istucani čenovi belog luka, 1/2 kašičice crnog bibera i malo soli.

Nakon mešenja oblikuje se mesto u centru i u njega se stavlja sir. Odozgo sir se posipa ostalom supenom kašikom maslinovog ulja i sa malo crnog bibera.

Tepsija se stavlja u rernu i peku se na 200 stepeni otprilike 30 minuta ili dok ne počnu da pucaju.

Na sredini pečenja u šerpi sa posoljenom vodom se skuva testenina prema uputstvima na pakovanju, tako što se meša nekoliko puta da se ne bi zalepila. Gotova testenina se ocedi (sačuva se malo vode za kasnije).

Ispečeni čeri paradajz se vadi iz rerne i odmah se meša sa iseckanim bosiljkom i peršunom.

Pomoću velike kašike se pritiska zajedno sa sirom i izmeša se.

U njega se dodaje oceđena testenina i malo vode u kojoj je ključala.

Testenina se meša kako bi se za nju zalepio dobijeni sos i po želji se dodaje još malo iseckanog svežeg bosiljka. Servira se dok je još topla.

Jednostavna testenina sa sirom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: