Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa cveklom

Čizkejk sa cveklom

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
15736831
Čizkejk sa cveklom3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Unikatan predlog za čizkejk sa pečenom cveklom - probajte."

Potrebni sastojci

  • leblebija - 800 g, iz konzerve
  • tahini od lešnika - 2 supene kašike
  • cvekla - 1 velika glavica
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • sok od limuna - od 2 komada
  • sveža menta - 2 struka
  • beli biber - 1/2 kašičice
  • beli luk - 3 komada, čenovi
  • so - po ukusu
  • za beli krem
  • krem sir - 300 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • kora od limete - 1 kašičica, izrendana
  • za ukras
  • pečeni lešnici
  • sremuš - pera
  • menta - sveža
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite cveklu, naseckajte je na kriške, pospite solju, malsinovim uljem i balzamiko sosom i pecite 25-30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Cveklu možete i skuvati, ali onda gubi svoju jarku boju.

Pasirajte dok se ne dobije savršena glatkoća zajedno sa leblebijom, mentom i tahinijem od lešnika.

U smesu dodajte maslinovo ulje, pasirani beli luk, limunov sok, biber i so.

U posebnoj posudu mutite pavlaku i krem sir dok ne postnu glatki. Začinite limunovom korom i solju, ukoliko je potrebno.

Servirajte raskošni čizkejk u providnoj posudi ili individualnim posudicama tako što odozgo pokrijete belim kremom. Ohladite.

Čizkejk od cvekle ukrasite svežom mentom, pečenim češnicima i perima sremuša.

Pogledajte još za šta je korisna cvekla i kako da ispečemo klasičan čizkejk.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: