Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada u paradajz sosu iz rerne

Orada u paradajz sosu iz rerne

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Orada u paradajz sosu iz rerne
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
12 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
42 min.
Porcije
2
"Jedan izuzetno brz i lak način da imamo ukusno jelo sa pečenom ribom za praznik, Nikoljdan ili za svaki specijalan povod"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada, srednja/mala/oko 600 g očišćena/
  • paradajz pire - 10 - 12 kašika
  • belo vino - 200 ml
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • peršun - 2 kašike, sušeni ili sveže iseckan
  • lovorov list - 2 - 4 komada
  • ruzmarin - 2 grančice ili 2 kašike suv
  • divlji luk - 5 - 6 strukova
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Operite i osušite površinu i stomak ribe. Natrljajte solju i biberom.

2. U posudu za pečenje sipajte paradajz pire i vino. Stavite odozgo orade i u njihove stomake stavite po jedan lovorov list (ili po 2, ako su manja). Stavite i grančice ruzmarina.

3. Operite čenove belog luka, ne ljuštite ih, samo sklonite spoljašnje ljuspe. Izgnječite ih blago širokim delom noža ili dlanom i poređajte oko ribe.

4. Prelijte maslinovim uljem, pospite sa još soli, peršuna i sitno iseckanog divljeg luka i gurnite u rernu zagrejanu na 230 stepeni. Pecite tako 10 minuta i smanjite na 180 stepeni još 15-20 minuta.

Jedan izuzetno brz i lak način da imamo ukusno jelo sa pečenom ribom za praznik, Nikoljdan ili za svaki specijalan povod.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: