Piletina u sosu iz rerne

23/03/2018
"Nemojte zaboraviti da servirate ovo ukusno pileće meso sa mnogo hleba, zato što će svi želeti da potrljaju ovaj raskošni sos "
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 907
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle začinite solju i biberom.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju i kratko pržite pileće meso sa obe strane, nakon toga stavite u pleh za pečenje.

U tiganj, gde ste pržili meso, stavite luk i beli luk, isečene na kriške. Kad omakšaju, dodajte šargarepu i paprike očišćene i isečene.

U njih dodajte isečene paprike, a nakon toga paradajz iz konzerve.

Sos začinite solju i biberom. Dodajte malo šećera da ubije kiselinu paradajza. Za dodatnu aromu stavite malo bosiljka i ruzmarina.

Sos kuvajte deset minuta, nakon toga sipajte preko prženg pilećeg mesa.

Za ljubitelje pikantnijeg ukusa, u sos možete staviti ljutu papriku.

Jelo stavite u rernu da se peče na 200 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar