Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Puslice»Nežne puslice sa đumbirom i kurkumom

Nežne puslice sa đumbirom i kurkumom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Guru
13525760
Nežne puslice sa đumbirom i kurkumom
Fotografije: Albena Atanasova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Nežne puslice sa đumbirom i kurkumom, odgovarajuće za čast ili ukrašavanje kolača."

Potrebni sastojci

  • belanca - 3 komada
  • šećer u prahu - 250 g
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • limunov sok - 1 kašičica
  • ekstrakt vanile - 1/2 kašičice
  • cimet - 1/4 kašičice
  • đumbir - 1 - 2 prstohvata
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejte na 90-100 stepeni i pripremite tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Umutite belanca sa limunovim sokom i šećerom u prahu dok se ne dobiju mekani vrhovi.

Postepeno dodajte još šečera, ukoliko je potrebno, muteći dok se ne dobije gusta, blistava smesa i dok se šećer u potpunosti ne istopi.

Dodajte kurkumu, đumbir, cimet i vanilu, izmešajte pažljivo da ne izgubite zapreminu.

Špricajte kolačiće puslice na tepsiju ili ih oblikujte kalupima u obliku srca ili nečeg drugog što volite. Možete da koristite različite kalupe za veći efekat.

Pecite otprilike sat vremena ili dok puslice ne postanu suve i da se lako odvajaju od papira. Ostavite ih da se ohlade u rerni na otvorenim vratašcima.

Spremni su za grickanje! Kurkuma daje nežnu aromu i prijatnu zlatnu nijansu. Takođe, pogledajte ideje za slepljene puslice i neverovatne puslica torte kao što je klasična torta Pavlova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: