Način pripreme
Rernu zagrejte na 90-100 stepeni i pripremite tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Umutite belanca sa limunovim sokom i šećerom u prahu dok se ne dobiju mekani vrhovi.
Postepeno dodajte još šečera, ukoliko je potrebno, muteći dok se ne dobije gusta, blistava smesa i dok se šećer u potpunosti ne istopi.
Dodajte kurkumu, đumbir, cimet i vanilu, izmešajte pažljivo da ne izgubite zapreminu.
Špricajte kolačiće puslice na tepsiju ili ih oblikujte kalupima u obliku srca ili nečeg drugog što volite. Možete da koristite različite kalupe za veći efekat.
Pecite otprilike sat vremena ili dok puslice ne postanu suve i da se lako odvajaju od papira. Ostavite ih da se ohlade u rerni na otvorenim vratašcima.
Spremni su za grickanje! Kurkuma daje nežnu aromu i prijatnu zlatnu nijansu. Takođe, pogledajte ideje za slepljene puslice i neverovatne puslica torte kao što je klasična torta Pavlova.