Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač od jabuke»Kolač od jabuka sa maslacem i cimetom

Kolač od jabuka sa maslacem i cimetom

KrisiKrisi
Početnik
3411130
Kolač od jabuka sa maslacem i cimetom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
12
"Kolač od jabuka sa maslacem i cimetom - veoma ukusan, sočan i aromatičan!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1 i 1/3 šolje (čaša je zapremine 240 ml)
  • kravlji maslac - 130 g
  • brašno - 1 i 1/2 šolja
  • prašak za pecivo - 10 g
  • vanila - 1 kesica od 0.2 g
  • cimet - po ukusu, bio, prirodni
  • jabuke - 4 komada
  • smeđi šećer - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Za recept za kolač od jabuka sa maslacem i cimetom prvo se mute jaja sa šećerom u vazdušastu penu. Dodaje se prosejano brašno sa praškom za pecivo i dobro se izmeša.

Maslac se istopi i postepeno se dodaje u testo uz neprestano mućenje mikserom.

Dve jabuke se ogule i naseckaju na male komadiće. One se dodaju u testo zajedno sa vanilom i cimetom. Koristim prirodni cimet, zato što mi se ukus i aroma više dopadaju.

Sipa se u tepsiju prečnika 24 cm, na papir za pečenje.

Ostale dve jabuke se ogule i naseckaju na tanke polumesece. Ređaju se na kolač od jabuka u oblik vetrenjače. Odozgo se posipaju smeđim šećerom.

Peče se na 180 stepeni dok ne bude gotovo 40-50 minuta. Dobija se veoma ukusan, aromatičan i sočan voćni kolač.

Takođe, pogledajte ideje za paj sa jabukama i recepte za vazdušaste kolače sa jabukama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: