Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa kakao korom i pijanim trešnjama

Čizkejk sa kakao korom i pijanim trešnjama

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
16236831
Čizkejk sa kakao korom i pijanim trešnjama
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
12
"Ovaj raskošni čizkejk sa pijanim trešnjama dolazi da donese više romantike za dan zaljubljenih."

Potrebni sastojci

  • za podlogu
  • kakao keksići - 300 g
  • kravlji maslac - 150 g, meki
  • za krem
  • maskarpone - 250 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • tečna pavlaka - 200 ml, slatka
  • kondenzovano mleko - 300 g, zaslađeno
  • želatin - 10 g
  • kora limuna
  • vanila - 1 komad, kapsula, esencija
  • za toping
  • trešnje - 300 g, zamrznute ili sveže
  • vino od malina - 100 ml
  • smeđi šećer - 3 supene kašike
  • želatin - 5 g
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Izblendajte keksiće ili igh izmrvite u plastičnoj kesici pomoću oklagije. Dodajte maslac i trljajte dok se ne dobiju mrvice maslaca.

U odgovarajuću posudu stavite prsten za tortu. Sa unutrašnje strane prstena stavite pvc trake, tako ćete lakše osloboditi prsten.

Sipajte smesu u prsten, rasporedite po dnu i izravnajte pomoću staklene čaše. Stavite u frižider i ohladite.

Dok se smesa sa keksom hladi, pripremite belu smesu.

Mutite kiselu pavlaku, kondenzovamo mleko i maskarpone.

Mutite slatku pavlaku dok se ne dobiju čvrsti vrhovi i dodajte u delovima u beli krem.

Želatin zalijte sa šest supenih kašika hladne vode i ostavite da nabubri. Posle ga istopite na vodenoj pari do stepena pred ključanje. ohladite.

Pažljivo dodajte želatin u beli krem mešajući smesu silikonskom špatulom i pazite da sačuvate obim smese.

Na kraju dodajte koru limuna i vanilu.

Sipajte krem na keks podlogu. Pokrijte folijom kalup i stavite domaći čizkejk ponovo u frižider da se želira na minimum 4 sata, najbolje na noć.

Pripremite toping od trešanja.

U posudu sa nelepljivim dnom stavite trešnje, vino, šećer i zagrejte do ključanja. Ostavite da malo vri 10 minuta, tako što s vremena na vreme skidate formiranu penu. Skinite sa vatre. Želatin rastvorite u tri kašike vode i kada je nabubreo dodajte ga u toping.

Dobijenim topingom od trešanja zalijte kolač, raspoređujući voće ravnomerno po čizkejku sa trešnjama.

Čizkejk sa pijanim trešnjama ukrasite listićima sveže mente.

Pogledajte još detaljnije kako se pravi osnova za čizkejk, kao i koliko dugo da pečemo čizkejk.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: