Način pripreme
/undefined Izblendajte keksiće ili igh izmrvite u plastičnoj kesici pomoću oklagije. Dodajte maslac i trljajte dok se ne dobiju mrvice maslaca.
U odgovarajuću posudu stavite prsten za tortu. Sa unutrašnje strane prstena stavite pvc trake, tako ćete lakše osloboditi prsten.
Sipajte smesu u prsten, rasporedite po dnu i izravnajte pomoću staklene čaše. Stavite u frižider i ohladite.
Dok se smesa sa keksom hladi, pripremite belu smesu.
Mutite kiselu pavlaku, kondenzovamo mleko i maskarpone.
Mutite slatku pavlaku dok se ne dobiju čvrsti vrhovi i dodajte u delovima u beli krem.
Želatin zalijte sa šest supenih kašika hladne vode i ostavite da nabubri. Posle ga istopite na vodenoj pari do stepena pred ključanje. ohladite.
Pažljivo dodajte želatin u beli krem mešajući smesu silikonskom špatulom i pazite da sačuvate obim smese.
Na kraju dodajte koru limuna i vanilu.
Sipajte krem na keks podlogu. Pokrijte folijom kalup i stavite domaći čizkejk ponovo u frižider da se želira na minimum 4 sata, najbolje na noć.
Pripremite toping od trešanja.
U posudu sa nelepljivim dnom stavite trešnje, vino, šećer i zagrejte do ključanja. Ostavite da malo vri 10 minuta, tako što s vremena na vreme skidate formiranu penu. Skinite sa vatre. Želatin rastvorite u tri kašike vode i kada je nabubreo dodajte ga u toping.
Dobijenim topingom od trešanja zalijte kolač, raspoređujući voće ravnomerno po čizkejku sa trešnjama.
Čizkejk sa pijanim trešnjama ukrasite listićima sveže mente.
Pogledajte još detaljnije kako se pravi osnova za čizkejk, kao i koliko dugo da pečemo čizkejk.