Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Čizkejk sa trešnjama

Čizkejk sa trešnjama

VanyaVanya
Šegrt
214417
Čizkejk sa trešnjama1 / 2
25/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
85 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
4
"Ovaj recept je za ljubitelje pravog čizkejka - toliko mnogo aromata na jednom mestu, sigurno niste osetili negde drugde već u prvom zalogaju"

Potrebni sastojci

  • keks - 180 g, čajni
  • maslac - 120 g
  • rikota - 250 g
  • maskarpone - 250 g
  • kiselo mleko - 180 g
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 100 g
  • brašno - 30 g
  • limun - 1 komad, sok
  • trešnje - 1/2 kg
  • šećer - 4 supene kašike
  • liker - 30 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Izmrvljeni keks izgnječite sa 80 g maslaca dok se ne dobije homogena smesa. Razvuče se u pleh, obložen papirom za pečenje i pritiska se.

Umuti se sa dve vrste sira, kiselim mlekom i jajima. Posebno se pomeša šećer, brašno i preostali maslac. Dve smese se pomešaju i sipa se sok od limuna.

Sipaju se preko kore od keksa. Stavljaju se u rernu, prethodno ugrejanu do 180-200 stepeni i peče 50 minuta.

Trešnje bez koštica se skuvaju sa šećerom i vodom, dok voda skoro potpuno ne ispari. Ohladi se i sipa se liker. Razvuče se preko hladnog čizkejka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: