Način pripreme
Za recept za pečene tikvice sa veganskim sosom tikvice se operu, očiste se od vrhova i drški i naseckaju se na kolutiće.
Stavljaju se u posudu, dodaje se himalajska so i ulje. Veoma dobro se izmeša kako bi se začinili.
Ređaju se jedan do drugog na papir za pečenje u tepsiju sa rupicama.
Peku se 20 minuta na 230 stepeni sa ventilatorom, tako što se tepsija stavlja u sredinu rerne, nakon čega se okreću i peku se još 15 minuta.
Fermentisani delikates od orašastih plodova od lešnika, indijskog oraha i kokosa se stavlja u posudu u kojoj će se mešati sos. Dodaje se beli tahini od susama, himalajska so, isceđeni sok od limuna i beli luk u prahu. Veoma dobro se izmeša dok se ne dobije homogena smesa.
U tanjir se ređaju ispečene tikvice i odozgo se zalivaju veganskim sosom.
Takođe, pogledajte kako da napravite najukusnije tikvice na grčki način ili zdrav čips od tikvica.