Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Pečene tikvice sa veganskim sosom od belog luka

Pečene tikvice sa veganskim sosom od belog luka

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
502973k
Pečene tikvice sa veganskim sosom od belog luka
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Pečene tekvice sa veganskim sosom od belog luka - klasičan recept, spremljen na još zdraviji način."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 6 komada
  • ulje - 50 ml
  • himalajska so - 1/2 kašičice
  • Za sos
  • delikates od orašastih plodova - 3 supene kašike, fermentsani
  • beli tahini od susama - 3 kašičice
  • himalajska so - 1 kašičica
  • limun - 1 komad
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
* merne jedinice

Način pripreme

Za recept za pečene tikvice sa veganskim sosom tikvice se operu, očiste se od vrhova i drški i naseckaju se na kolutiće.

Stavljaju se u posudu, dodaje se himalajska so i ulje. Veoma dobro se izmeša kako bi se začinili.

Ređaju se jedan do drugog na papir za pečenje u tepsiju sa rupicama.

Peku se 20 minuta na 230 stepeni sa ventilatorom, tako što se tepsija stavlja u sredinu rerne, nakon čega se okreću i peku se još 15 minuta.

Fermentisani delikates od orašastih plodova od lešnika, indijskog oraha i kokosa se stavlja u posudu u kojoj će se mešati sos. Dodaje se beli tahini od susama, himalajska so, isceđeni sok od limuna i beli luk u prahu. Veoma dobro se izmeša dok se ne dobije homogena smesa.

U tanjir se ređaju ispečene tikvice i odozgo se zalivaju veganskim sosom.

Takođe, pogledajte kako da napravite najukusnije tikvice na grčki način ili zdrav čips od tikvica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: