Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Čizkejk»Baskijski (pregoreo) čizkejk San Sebastijan

Baskijski (pregoreo) čizkejk San Sebastijan

Denis BiserovDenis Biserov
Šegrt
408131
Baskijski (pregoreo) čizkejk San Sebastijan
Fotografije: Denis Biserov
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
12
"Unikatno slatko iskušenje - baskijski pregoreo čizkejk San Sebastijan - veoma ukusan i elegantan."

Potrebni sastojci

  • krem sir - 1 kg
  • jaja - 6 komada
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • so - 5 g
  • šećer - 220 g
  • brašno - 60 g
  • vanila - 1 ampula
  • maline - 20 g
  • borovnice - 20 g
* merne jedinice

Način pripreme

Najvažnije za ovaj čizkejk je da svi sastojci budu na sobnoj temperaturi!

Počinjemo tako što mutimo krem sir mikserom otprilike 2 minute, nakon toga dodajemo so, šećer i vanilu, mešamo ponovo 2 minute.

Sledeći korak je dodavanje jaja jedno po jedno, tako što nakon svakog mutimo po 1 minut. Sada dodajemo pavlaku, ponovo dobro mešamo i na kraju dodajemo i brašno tako što ga pre toga prosejemo, ponovo dobro mešamo i smesa je već gotova.

Uzimamo okrugli kalup sa padajućim zidovima, sa otprilike 22 cm u prečniku. I sipamo smesu u prsten tako što je procedimo kroz cediljku. Zagrevamo rernu na 220 stepeni bez ventilatora i pečemo 30 minuta.

Vadimo i ostavljamo da se ohladi na 2-3 sata, nakon toga dekorišemo pečeni čizkejk sa borovnicama i malinama.

Neka vam je slatko :)

Ako želite pogledajte video recept za baskijski (pregoreli) čizkejk San Sebastijan, tamo pokazujem kako ga pravim korak po korak.

Pogledajte još koliko dugo treba da pečete čizkejk i saznajte kako se pravi čizkejk sa maskarpone sirom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: