Način pripreme
Priprema tatlija:
U posudu razbijemo jaja, dodamo mu šećer, a pomoću miksera dobro mutimo. Nakon toga dodajemo sveže mleko, ulje, griz, brašno u koje smo prethodno stavili i prašak za pecivo.
Sve to zamešamo dok ne dobijemo meko testo. Formiramo male lopte veličine oraha. U posudu za pečenje postavimo papir za pečenje i stavimo već gotove loptice. Pečemo u rerni dok ne bude gotovo.
Priprema sirupa:
U posudu stavimo vodu i šećer. Stavimo ih na ringlu da provre. Kad je gotov sirup sklanjamo ga i ostavimo da odstoji.
Nakon što su se tatlije već ohladile prelivamo ih vrelim sirupom i ostavimo sat do dva.
Priprema krema:
Mleko i šećer stavimo na ringlu. U posudi razmutimo brašno s malo vode, tako da se ne stvore grudvice. Nakon što se šećer istopio u tankom mlazu sipamo brašno.
Ostavimo da provri i kad vidimo da se zgušnjava dodajemo i skrob, koji smo prethodno pripremili, kao i brašno. Krem kuvamo dok se ne zgusne. Ostavimo da se ohladi.
Već gotove tatlije prelivene sirupom naređamo u posudu i prelijemo ih gotovim kremom. Ostavimo gotov kolač da se ohladi oko 3-4 sata u frižideru. Nakon što ga izvadimo, pospemo ga kokosovim brašnom i serviramo.