Način pripreme
Najvažnije za ovaj čizkejk je da svi sastojci budu na sobnoj temperaturi!
Počinjemo tako što mutimo krem sir mikserom otprilike 2 minute, nakon toga dodajemo so, šećer i vanilu, mešamo ponovo 2 minute.
Sledeći korak je dodavanje jaja jedno po jedno, tako što nakon svakog mutimo po 1 minut. Sada dodajemo pavlaku, ponovo dobro mešamo i na kraju dodajemo i brašno tako što ga pre toga prosejemo, ponovo dobro mešamo i smesa je već gotova.
Uzimamo okrugli kalup sa padajućim zidovima, sa otprilike 22 cm u prečniku. I sipamo smesu u prsten tako što je procedimo kroz cediljku. Zagrevamo rernu na 220 stepeni bez ventilatora i pečemo 30 minuta.
Vadimo i ostavljamo da se ohladi na 2-3 sata, nakon toga dekorišemo pečeni čizkejk sa borovnicama i malinama.
Neka vam je slatko :)
Ako želite pogledajte video recept za baskijski (pregoreli) čizkejk San Sebastijan, tamo pokazujem kako ga pravim korak po korak.
Pogledajte još koliko dugo treba da pečete čizkejk i saznajte kako se pravi čizkejk sa maskarpone sirom.