Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Sutlijaš»Sutlijaš sa eritritolom

Sutlijaš sa eritritolom

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
15623554
Sutlijaš sa eritritolom
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Omiljeni sutlijaš, ali bez dosadnih kalorija od šećera."

Potrebni sastojci

  • basmati pirinač - 200 g
  • eritritol - 50 g
  • vanila - 2 komada, kesica
  • voda - 180 ml
  • sveže mleko - 500 ml, kravlje
  • himalajska so - 1 prstohvat
  • cimet - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Potopite i dobro operite basmati pirinač u cediljci tekućom vodom. Ja sam koristila basmati, ali može i neki drugi.

Sipajte ga u šerpu, prelijte vodom i uključite ringlu. Nakon što počne da vri i da bubri, dodajte mleko i promešajte.

Ja koristim niskomasno sveže kravlje mleko. Dodajte prstohvat soli i periodično mešajte da se ne zalepi pirinač.

Nakon što provri dodajte eritritol i vanilu. Kuvajte i mešajte nekoliko minuta dok se pirinač ne skuva poptuno.

Pripremite čaše ili posudice i rasporedite gotov sutlijaš u njih. Sačekajte da se ohladi i pospite cimetom.

Pogledajte još zašto se ne zgusne sutlijaš, kao i koji pirinač da koristimo za sutlijaš.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: